Christian 2020-08-16 23:07:45

Politiattest i Oseberg Skilag

 

Politiattest 

Alle idrettslag plikter å innhente politiattest for personer som skal utføre oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige (under 18 år) eller mennesker med utviklingshemming. Også personer under 18 år skal avkreves politiattest – nedre aldersgrense er 15 år.

Du må ha en politiattest som er tilknyttet Oseberg Skilag. Om du har politiattest fra andre frivillige organisasjoner eller en arbeidsgiver er disse ikke gyldig.

NB: Når du får attesten må den vises for registering til idrettslagets oppnevnte politiattest-person, Silje Fredrikke Hvidsten Blytt, mob: 41 07 38 58/mail: siljeblytt@outlook.com.

Dette må gjøres ved personlig fremvisning eller sendes pr. mail.

Alle over 18 år sender inn elektronisk søknad om politiattest, se under. Søknaden krever et vedlegg: Begrunnelse for søknad. Trykk på linken med min mailadresse: siljeblytt@outlook.com, så sender jeg deg dette skjemaet som du må fylle ut og legge ved den elektroniske søknaden

Er du under 18 år skal du laste ned søknad og sende den som brev, se under. For mer informasjon fra Politiet, klikk her.

Søknadsprosessen

 

·         Hvordan søke elektronisk? Logg inn på attest.politi.no. Du må ha MinID, BankID, Buypass eller Commfides. Dette bekrefter hvem du er, og du skal derfor ikke legge ved kopi av legitimasjon.

·         Hvilket formål skal jeg velge? Fra nedtrekkslisten skal du velge Kategori = Frivillige organisasjoner – Formål = Frivillige organisasjoner.

·         Hvordan får jeg bekreftelse på formål? Bekreftelse på formål (det eneste vedlegget ved nettsøknad) får du av meg:  siljeblytt@outlook.com. Fyll ut personalia.

·         Hvordan legger jeg bekreftelse på formål ved søknaden? Du kan skanne den eller ta bilde av den med telefonen din hvis du ikke har mulighet til å skanne den. Sjekk at filen er lett å lese før du legger den ved søknaden din. Følgende filformater er tillatt: docx, doc, pdf, jpg, jpeg, png, tiff, tif. Filen må ikke være større enn 4 MB.

·         Teknisk informasjon: Løsningen fungerer best med de nyeste versjonene av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.Sitter du bak en brannmur eks. på arbeidsplassen, kan det oppstå problemer med opplasting av filen.

·         HUSK: Når du får attesten må den vises for registering til idrettslagets oppnevnte politiattest person, Silje Fredrikke Hvidsten Blytt. Dette kan gjøres personlig eller via e-post: siljeblytt@outlook.com

Søknadsprosessen for deg under 18 år

·         Hent skjema fra Politiets nettsider, ta utskrift og fyll ut med dine opplysninger. Merk at foresatte også må skrive under, sammen med den som søker om attesten.

·          Få tilsendt det nødvendige vedlegget: begrunnelse for politiattest, av politiattestansvarlig; siljeblytt@outlook.com. Ta utskrift og fyll ut med dine opplysninger.

·         Ta kopi av gyldig pass, førerkort eller bankkort med fotografi og signatur. Ta kopi i A4 format.

·         Send søknadsskjemaet, sammen med kopien av identitetsbevis og skjemaet bekreftelse på formål, til:

·         Politiets enhet for vandelskontroll og politiattester,
Postboks 113, 9951 Vardø

·    HUSK: Når du får attesten må den vises for registering til idrettslagets oppnevnte politiattest person, Silje Fredrikke Hvidsten Blytt. Dette kan gjøres personlig eller via e-post, siljeblytt@outlook.com.

 Vanlige spørsmål

 Hvem må ha politiattest i Oseberg Skilag? Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

·         Er det en nedre aldersgrense? Ja, personer under 18 år skal avkreves politiattest – nedre aldersgrense er 15 år.

·         Hvilken type politiattest må jeg ha? Du må ha en politiattest som er tilknyttet Oseberg Skilag. Hjemmel i Politiregisterforskriften § 34-1, jf. Kategori = Frivillige organisasjoner

·         Jeg har politiattest, kan jeg bruke den? Du må ha en politiattest som er tilknyttet Oseberg Skilag. Om du har politiattest fra andre frivillige organisasjoner eller en arbeidsgiver er disse ikke gyldig.

·         Hvor lang tid tar det å få attest? Det tar ca. fire uker. Noen ganger går det raskere.

·         Hvordan registrerer jeg attesten hos Oseberg Skilag? Når attesten kommer fra Politiet skal den fremvises personlig til politiattest ansvarlig hos Oseberg Skilag.

·         Hva gjør jeg om jeg får avslag på søknaden om politiattest? Om du får avslag, sender du også dette til politiattestansvarlig. En del vil få avslag på søknaden om politiattest begrunnet med at de allerede har en gyldig politiattest for verv og arbeid i Oseberg Skilag. Grunnen til dette er at det er en uoverensstemmelse mellom Norges idrettsforbund (NIF) og Politidirektoratet om hva som skal til for at en politiattest er gyldig. NIF mener attesten er tidsbegrenset – Politidirektoratet mener at den ikke er det. For at vi ikke skal være i utakt med NIFs bestemmelser, fornyer vi attestene selv om politiet mener det ikke er nødvendig. Politiets enhet for vandelskontroll og politiattester er innforstått med denne praksisen.

·         Skal Oseberg Skilag arkivere attesten? Nei, den er personlig og skal kun registreres hos Oseberg Skilag. Sendes den med e-post vil den bli slettet så snart den er registrert. Vi har taushetsplikt og makulerer alle attester så snart de er registrert.

 

Om ordningen med politiattest

Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest. Aktuelle personer vil bli kontaktet med beskjed om å innhente slik attest og fremlegge denne for idrettslaget. Ordning som ble pålagt alle idrettslag og -foreninger av Norges Idrettsforbund i 2008.

På NIFs nettsider finnes all relevant informasjon, bakgrunn, søknadsskjema mm. vedrørende “Innhenting og håndtering av politiattester for idrettslag”.

Ansvarlige for registeringen av dette hos oss i Oseberg Skilag er Silje Fredrikke Hvidsten Blytt, mobiltelefon 41073858. Hun har taushetsplikt ovenfor uvedkommende i forhold til de opplysninger hun får kjennskap til.

Politiattesten inneholder kun opplysninger om personen for tiden er siktet / tiltalt eller tidligere ilagt forelegg / dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis. Dette følger hjemmel i Politiregisterforskriften § 34-1, jf. Kategori = Frivillige organisasjoner – Formål = Frivillige organisasjoner.

Også personer under 18 år skal avkreves politiattest – nedre aldersgrense er 15 år.

Aktiviteter

24.11.2022
Familiesamling 24.-27.11.

18:00 - 23:55

Beito

Kalender

November
MTOTFLS
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234

Ved å tilknytte oss som din grasrotmottaker, vil vi få 5% av det du spiller for hos Norsk Tipping! Send SMS "Grasrotandelen 983605982" til 2020 eller registrer deg hos kommisjonæren. Les mer ...